De diëtist

Edith van Etteger

Edith van Etteger

Diëtist & Leefstijlcoach

Sinds 4 april 2004 ben ik als zelfstandige diëtist werkzaam in Ooij, Beek Ubbergen en Millingen aan de Rijn.

Na de opleiding Voeding en Dietëtiek heb ik de opleiding Voeding van de Mens aan de Landbouw Universiteit Wageningen afgesloten met als extra bijvak inspanningsfysiologie, dat gevolgd werd aan de Universiteit van Nijmegen.

Vanaf 1994 tot en met 2003 heb ik met heel veel plezier gewerkt bij het  gezondheidsmanagement en leefstijlbureau Physique uit Arnhem. Samen met het multidisciplinaire team, bestaande uit (sport)artsen, bewegingswetenschapper,  voedingskundigen, arbeidsdeskundigen, ergonomen en fysiotherapeuten, ontwikkelde en verzorgde we diverse gezondheidsprogramma’s voor zowel particulieren als bedrijven. 

In die periode heb ik mij niet alleen gespecialiseerd op het gebied van voeding en beweging maar ook op het gebied van gedragsverandering. Voor dit laatste heb ik de Practitioners en Masters-opleiding Neuro Linguistisch Programmeren gevolgd.

In 2012 ben ik me gaan verdiepen in de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en in 2020 heb ik de ACT vervolgopleiding afgerond en sinds oktober 2021 ben ik officieel een ACT master. Ik integreer dit in mijn consulten en CooL. Nieuwsgierig geworden? Kijk hier.

Sinds november 2018 heb ik naast de titel diëtist en voedingskundige, de aantekening leefstijlcoach ontvangen vanwege de bovengenoemde extra opleidingen. In juni 2019 ben ik gestart met CooL.

Sinds maart 2021 ben ik ook een geregistreerd leefstijldiëtist.

Werkwijze

De aanpak van mijn praktijk rust op drie pijlers: voeding, beweging en gedragsverandering. Deze drie samen vormen de kern van een compleet en individueel afgestemde aanpak. Met behulp van advisering, begeleiding en coaching werk ik graag samen aan uw persoonlijke doel.

Nauwe samenwerking met andere disciplines

Ook nu als zelfstandige diëtist vind ik de samenwerking met andere disciplines erg belangrijk, aangezien dit de cliëntenbegeleiding zeer ten goede komt. Daarom werk ik nauw samen met de praktijkverpleegkundigen en huisartsen van de huisartsenpraktijk Milbergen en Berg en Dal. En met de fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen, wijkverpleging uit de regio en SIM.