GLI

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Een gezondere leefstijl met de Gecombineerde Leefstijlinterventie

Heeft u overgewicht en aanvullende risicofactoren of ernstig overgewicht (obesitas)?

Dan kunt u uw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dit kan door deel te nemen aan een leefstijlprogramma, een zogeheten Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Een gezonde leefstijl is alles wat u doet of laat om gezond te blijven. In uw eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een GLI wordt u hierbij ondersteund.

Wat is een GLI?

Een GLI is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, ontspanning en het veranderen van uw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat hier wordt aan geboden heet CooL.

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door een leefstijlcoach.

Bij deelname aan CooL stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma.

CooL in Ooij wordt gegeven door Ir. Edith van Etteger, diëtist-leefstijlcoach. Als leefstijlcoach geef ik je nieuwe inzichten, motiveer je in het nemen van stappen en begeleid je proces.

Vergoeding

Het leefstijlprogramma CooL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed. Het gaat niet af van uw eigen risico. En is daarmee voor u dus helemaal gratis.

Aanmelden of meer informatie?

Denkt u dat u gemotiveerd genoeg bent om 2 jaar lang aan de slag te gaan met uw eigen gezondheid? En denkt u dat u in aanmerking komt voor deelname? Neem dan contact op met uw huisarts of praktijkverpleegkundige. U kunt ook eerst contact opnemen met de leefstijlcoach (06-44330685).